‘‘Het boek is to the point en praktijkgericht. Ik ben enthousiast!’’

‘‘Zeer bruikbare tips voor het versterken van competenties’’

We geven verschillende trainingen rond ‘De Klantendriehoek’

Philip Van Kelst geeft interactieve keynotes over ‘De Klantendriehoek’

Over het boek ‘De klantendriehoek’

Klanten accepteren niet langer dat hun behoeften genegeerd worden. Daardoor worden ze veel te snel bestempeld als ‘moeilijke klanten’.

‘De Klantendriehoek’ biedt een eenvoudig en herkenbaar model voor een duurzaam klantencontact. Je ontwikkelt je gevoeligheid voor de signalen en noden van de klant, en je krijgt concrete handvatten mee om er flexibel op in te spelen.
Het model vormt daarbij een spiegel van je eigen sterktes en valkuilen.

Voor iedereen die met klanten te maken heeft: inspecteurs, consultants, consulenten, adviseurs, maatschappelijk werkers, balie- en klantverantwoordelijken, officemanagers, accountmanagers, interne ondersteunende diensten (IT, HR, juridisch, …), zelfstandige beroepen, …

3de plaats L&D Boek 2016 & Nominatie beste marketingboek 2016

Ondertussen reeds aan derde druk toe én vertaalt in het Frans.

Reacties van lezers

“Door de eenvoudige typologie verheldert ‘De Klantendriehoek’ het denken en praten over ‘moeilijke’ klanten. Simpel maar zeer to the point. Beestig goed…”

“Heel praktisch, toegankelijk en bruikbaar geschreven. Knap hoe de nieuwe technologie mee is ingebouwd. Kortom, mooi werk, oprecht erkentelijk!”

“Ik ben enthousiast! Het boek is mooi, to the point en praktijkgericht.”

“Een werkwijze die overal toepasbaar is ongeacht de sector en het type ‘klant’. Daarom is #deklantendriehoek zo een bruikbaar boek, in zijn duidelijkheid en eenvoud. Top!”

“Het is een onwaarschijnlijk didactisch boek. Het is helder geschreven, logisch opgebouwd met talloze voorbeelden.”

“Ben met plezier je boek aan het lezen. Gaat vlot door de soepele en directe stijl. De diverse voorbeelden, inclusief je verhaal in de inleiding, maakt het heel concreet en herkenbaar.”

“Ik heb het boek de voorbije 3 dagen gelezen, en wil je graag feliciteren met de uitkomst. Mooi werk! Ik zie meteen de expertise, en de ervaring, die er achter schuilt.”

“Zeer bruikbare tips voor het versterken van competenties en uitbreiden van manieren om klantgericht te communiceren.”

“Ik vind het heel praktisch geschreven. Ik heb het boek onmiddellijk zelf ook gebruikt om een moeilijk klantengesprek voor te bereiden.”

“Dit boek blinkt uit door eenvoud en juiste focus. Een aanrader voor iedereen die professioneel met klanten wil omgaan, ook al heb je jaren ervaring!”

Training De Klantendriehoek

Open Training
‘Omgaan met moeilijke klanten’

De klant is koning. Maar wat als de koning moeilijk doet of zelfs agressief wordt? Of grensoverschrijdend gedrag vertoont? Tijdens deze training ontdek je hoe je daarmee omgaat.

  • Toegankelijk voor iedereen
  • Interactieve workshop
  • Voormiddag: kennismaking met het model
  • Namiddag: training van vaardigheden en opstellen actieplan
  • Na één maand: skypecoaching en opvolging

In-company training
‘Klantgericht werken’

Binnen jouw organisatie staat een duurzame klantenrelatie centraal. Tijdens deze training geven we je tips en tools om nog klantgerichter te werken. Een aantal mogelijke formats:

  • Traject van een halve dag: interactieve workshop
  • Eendaags traject: interactieve workshop, training van vaardigheden en opstellen actieplan
  • Tweedaags traject: interactieve workshop, training van vaardigheden, opstellen van actieplan, opvolging en eventuele toepassing op e-mailing en telefoongebruik.

Getuigenissen

“De Klantendriehoek schittert in eenvoud en heeft een breed toepassingsgebied.”

“In de 5 jaar dat ik verantwoordelijk ben voor opleiding p, is er nog nooit een opleiding geweest waar zo over gesproken werd, waarover we zo veel positieve feedback kregen en die zo leeft op de werkvloer.”

“De kat, de leeuw en het hert behoren tot het ‘collectieve geheugen’ van de organisatie. Er is een bruikbare gemeenschappelijke taal rond de communicatie met de klant gecreëerd.”

“De bewustwording vanuit het model De Klantendriehoek leidt bij onze consultants tot meer wederzijds begrip en een hechtere samenwerking met de klant.”

“Onze inspecteurs ervaren de klantendriehoek als erg realistisch, bruikbaar en to-the-point.”

“Goed concept met sterk resultaat! Het model spreekt sterk aan, waardoor onze mensen er in de tussentijd mee aan de slag zijn gegaan en met elkaar in gesprek gingen.”

“De klantendriehoek: een eenvoudig en bruikbaar model. De training: variatie, dynamiek, open sfeer, feedback, zelfreflectie. Resultaat: diepgaand effect op de werkvloer.”

“De bewuste driehoek rond klantgericht werken die Van Kelst & Co introduceerde, hangt nog op verschillende plaatsen op de muur aan de kassa.”

“Als team kregen we een speelse, milde maar toch heldere taal om elkaar feedback te geven. Al lachend zeggen ‘hey, je Kat speelt wat op’ is makkelijker dan te zeggen ‘reageer eens wat minder afstandelijk’!”

“De Klantendriehoek is een taal geworden onder de medewerkers rond het omgaan met de bewoners en hun familie. En een taal om elkaar te coachen.”

Interactieve keynote De Klantendriehoek

Tijdens een keynote van 15 tot 60 minuten maak je kennis met De Klantendriehoek: als gemeenschappelijke taal, als praktische tool, als zelfanalyse en als instrument om de noden van je klant te analyseren.

Philip spreekt gepassioneerd en staat in nauw contact met zijn publiek. Aan de hand van videobeelden, anekdotes en verhalen vertelt hij over de kracht van het model.

Je kan een keynote boeken voor 50 tot 500 personen. Voor reservatie neem contact op met ‘Read my lips’ (contact@readmylips.be).

Het team achter ‘De Klantendriehoek’

Blog

De Klantendriehoek verbreedt zich: vanaf nu ook een module ‘commerciële gesprekken’

Al een aantal keren hebben we met De Klantendriehoek gewerkt rond verkoopgesprekken, deze keer bij pcfruit. Met erg enthousiaste reacties!

Hoe omgaan met klachten over een collega of andere dienst?

Een verwijt ten aanzien van een collega of andere dienst, het gebeurt iedereen wel eens. ‘De verkoper die ik zaterdag zag, vertelde mij nochtans dat de vierwielaandrijving met een simpele druk op de knop kon afgezet worden.’

Omgaan met klachten: uw USP!

Over een bezoek aan een sauna dat afloopt met een sisser. Over een restaurant dat de steak wel eens fout bakt, maar waar ik toch terugkom.

Referenties

Na het invullen van deze gegevens ontvang je de instructies om het eerste hoofdstuk van ‘De Klantendriehoek’ gratis te downloaden. Veel leesplezier!

Lees het eerste hoofdstuk gratis